Tentoonstelling: Jozef Van Ruyssevelt - Weerspiegeling

21 May - 18 October 2020

Jozef Van Ruyssevelt (1941-1985) studeerde schilderkunst en grafiek aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Vanaf 1971 is hij titularis van de etsklas van de Antwerpse Academie, maar hij blijft zich concentreren op de eigen expressie. Dat leidt tot een zeer uitgebreid en divers oeuvre.

Van Ruyssevelt was , net als Jakob Smits , een eigenzinnig en volhardend artiest. Met Smits deelde hij ook de fascinatie voor de werking van het licht.

Het zal een blij weerzien zijn voor onze museumbezoeker. In het voorjaar van 2009 was Van Ruyssevelt al eens te gast, een onmiskenbaar succes was het toen.

De tentoonstelling in de lente van 2020 zal een samenstelling zijn van werken uit privécollecties. Na Nederland en Parijs terug in Vlaanderen en hier bij ons te Mol: een WEERSPIEGELING.

jakobsmits.be

Heel het grafisch oeuvre van Jozef Van Ruyssevelt is opgenomen in de collectie van het het prentenkabinet van het Rijksmuseum te Amsterdam
Meerdere werken op papier bevinden zich in de collectie van Fondation Custodia - Collection Frits Lugt te Parijs

Een vernieuwde website

11 February 2020

Een gedeelte van het oeuvre van Jozef Van Ruyssevelt wordt sinds enkele jaren bewaard in zijn huis te Essen waar de kunstenaar gedurende 20 jaar gewoond en gewerkt heeft. De verzameling bestaat uit 150 schilderijen, gouaches, pastels en etsen en is op afspraak toegankelijk voor het publiek.

 

Geïnteresseerden, groepen van maximum 8 personen of individuele bezoekers, kunnen May Van Ruyssevelt contacteren:

Telefoon +(32) 3 667 29 53 of via e-mail naar info@jozefvanruyssevelt.be

Bekijk hier een selectie uit het werk van Jozef Van Ruyssevelt. We maakten een persoonlijke keuze die u doet kennis maken met werken die ook afgebeeld staan in de inmiddels uitverkochte monografiën.